Sidor

fredag 25 april 2014

Glada Hudikstickorna har varit på utflykt och eftersom vår blogg inte funkar visar jag här

 Återbrukshyttan i Bollnäs; Hon har gjort snapsglas av flaskhalsar
 och lampor av vinflaskhalsar
Växbo lin med massor av inspiration och garn och tyger. Vi var också till Mobackes trädgårdcenter med en fantastisk matservering. Utflykten slutade med ett besök på Lokomotivet i Bollnäs där Jens Assurs fotoutställning om Afrika nu visades. En heldag tillsammans med 14 glada stickare - helt enkelt en underbar dag!

söndag 20 april 2014

Tårta med havtornsmousse

Botten: c 400 g krossade kakor, gärna med choklad i. Blanda med 80 g smält smör.
Tryck ut blandningen i en c 25 cm, bakplåtpappersklädd form. Botten bör vara löstagbar Grädda i c 5 min 200 grader. Låt svalna.
Havtornsmousse: 200g philadelphiaost blandas med 2 dl socker och en urskrapad vaniljstång. Rör ner 3 äggulor och 1½dl havtornsjuice. Vispa 3½dl vispgrädde hårt och rör sedan ner i smeten. Ställ in i frysen minst 5 timmar och ta sedan ut den , för lämplig konsistens och dekorera med frukt och bär. På bilden har jag haft havtornsbär.

onsdag 16 april 2014

Lite mer Livets trådar på Bergianska

 Börja samla lökskal!
Ett lite annorlunda sätt att spinna på rock

måndag 14 april 2014

Norrköping, Bergianska och Åkersberga

 En fantastiskt trevlig sjal av restgarn. Naturligtvis har vi alla rester...
 Lisa, som startade Online stickcafe. Inspirerande och kul
På Bergianska var en superintressant utställning Livets trådar - smidiga och starka En utställning om fiberväxter i vår vardag.  Jag hade aldrig sett en stödslända tidigare. Här spinns det av bomull

lördag 5 april 2014

Havtornsnytt. Måste upplevas! Hur gott som helst!


HAVTORNSCURDPAJ

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt smörpapper i en c 24 cm pajform.                                     
 Krossa 9 digestivekex och blanda med 50g smält smör. Tryck ut degen i botten och grädda c 5 min. Låt svalna och ändra ugnstemperaturen till 175 grader.

Blanda en burk kondenserad mjölk med 4 äggulor och en burk havtornscurd.

Häll i formen och grädda 20 min. Låt svalna.

Servera med färsk frukt och vispad grädde.

NJUT

 

fredag 4 april 2014

Påsken närmar sig

Imorgon är det påskmarknad i Sågtäkten. På bilden ser du påskförpackningar. En med havtorn och svarta vinbär och en med bara havtorn (och små kycklingar)